Nokia överger inte N95

Ännu en uppdatering har nu släppts till Nokias N95 som kom ut i butik för ungefär ett och ett halv år sedan. Den senaste uppdateringen som Mobil nu testat har nummer 30.0.015, ett stort steg framåt.

Publicerad Uppdaterad

Trots att Nokias N95 nu funnits ungefär ett och ett halvt år ute i butik så fortsätter Nokia att släppa uppdateringar med buggfixar och med nya funktioner. Den här gången tar versionsnumret steget upp till 30.0.015 med en rad förbättringar.

Den som varit flitig och uppdaterat sedan telefonen lanserades har under N95:ans livstid fått nya funktioner som Ngage, Nokias musikbutik och uppdateringar av de flesta av telefonens funktioner. I den senaste uppgraderingen som alltså kommit nu finns förbättringar av uppstartstiden, inbyggd funktion för att automatiskt rotera skärmen och uppdateringar av Flashstödet i webbläsaren.

Mest märkbara förändringen är just autorotationen, men för att den ska fungera krävs först att man aktiverar den under skärminställningar. Den drar nytta av telefonens inbyggda accelerometer som redan tidigare sett till att bilder du tar roteras rätt, men det är alltså först nu som den används för skärmrotation när du roterar telefonen. En annan förbättring som Nokia lagt till nu, så här efter ett och ett halvt år, är att kameran fått lite bättre färgåtergivning.

Uppdateringen av N95 gör du via Nokias hemsida och programmet PC Suite och Software Update som finsn att ladda ner där gratis på länken här ovan. En bra idé innan du uppdaterar kan vara att ta en backup på innehållet i telefonen med hjälp av PC Suite. På det sättet kan du sedan återställa allt innehåll enkelt när telefonen väl är uppdaterad.

Vi har uppdaterat en icke operatörslåst telefon. Har du en N95 som är anpassad av din operatör kan det dröja innan uppdateringen blir tillgänglig.

Källa