Sony Ericssons lilla Android

Nu börjar lilla X10 Mini säljas

Imorgon kommer ett flertal butiker att börja sälja Sony Ericssons nya lilla mobil X10 Mini. Telefonen har Googles Android-system, men med extra menyfunktioner som passar den lilla skärmen.

Publicerad Uppdaterad

Sony Ericsson har bland annat lagt in menyknappar i skärmhörnen för telefonens huvudfunktioner. Dessutom man man mata in text med T9 vilket underlättar för textinmatning på den lilla skärmen.

Redan idag kommer X10 Mini in på återförsäljarnas centrallager, och exempelvis på Dialects webbshop uppger man att man redan nu har telefonen i lager för leverans.

I vanliga butiker kan man hitta X10 Mini från imorgon, det uppger bland annat Webhallen och operatören Tre. Andra butiker, som Elgiganten och webbåterförsäljaren Katshing, uppger dock att man får sina leveranser först nästa vecka.

Fick designpris

Nyligen meddelades även att Sony Ericsson X10 Mini har utsetts till årets vinnare av det prestigefulla designpriset "Red Dot Award", som telefonen kommer att belönas med på en gala i sommar (i Red Dot-kategorin kommunikationsprodukter).

Priset på X10 Mini i de butiker som nu börjat sälja den ser ut att bli ganska lågt, cirka 2800-2900 kronor får man betala för telefonen om den köps helt utan abonnemang eller subventioner.

Om cirka en månad, det vill säga i slutet av juni, kommer även tangentbords-versionen av X10 Mini ut på marknaden, enligt Sony Ericssons Gustaf Brusewitz. Tangentbords-varianten heter X10 Mini Pro och blir på grund av det utdragbara tangentbordet någon millimeter tjockare och även sju millimeter längre än lilla tangentbordslösa X10 Mini.

I nästa nummer av Mobil kommer ett stort test av X10 mini.

Läs våra test-intryck hittills av X10 mini här.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Typ: Android version 1.6 (uppgraderbart) med användargränssnittet Timescape.

Mått: 83 x 50 x 16 mm

Vikt: 88 g (Mini)

Processor: 600 MHz Qualcomm MSM7227

Skärm: 2,55 tums reptålig pekskärm, TFT. 240 x 320 pixlar. 16 miljoner färger.

Kamera: 5 megapixel med autofokus och fotolampa.

GPS: A-gps, Wisepilot bilnavigering, Google Maps, geotaggning av bilder.

Anslutningar: 3,5 mm hörlurskontakt, Micro-usb,  wlan

Minne: 128 MB internminne. 2 GB minneskort medföljer.

Taltid: 3 tim 30 min

Standbytid: 360 tim