Annons

Stresstesta din mobil

Nu finns 3DMark för Android

För den som vill utföra omfattande prestandatester på mobilen så har ansedda benchmarkverktyget 3DMark nu släppts för Android.

Publicerad Uppdaterad

3DMark är ett verktyg som ofta används i PC-världen för att kunna visa siffror på att det yttersta har pressats ur överklockade maskiner i överklockningstävlingar där alla medel är tillåtna för att krysta fram ytterligare några megahertz ur processor och grafikkort. Nu har en appvariant av benchmarkverkgtyget släppts för dig som vill låta din Android-telefon svettas riktigt ordentligt.

Appen kräver att du har nästan 300 MB ledigt utrymme på din telefon, att du har minst 1 GB RAM tillgängligt på modellen du använder och att den har stöd för OpenGL ES 2.0. Enligt 3DMark-tillverkaren Futuremark fungerar appen med över 1 000 olika Android-enheter.

Den test som utförs av appen kallas för Ice storm och består av att mobilen får rendera en rymdinspirerad 3D-animation så fort den bara orkar. Efter en genomförd prestandatest kan du även jämföra din mobils poäng med de poänger som andra telefoner har uppnått i testen.

3DMark, som förutom för Android finns för Windows, är även på gång att släppas i versioner för Ios och Windows RT.

Källa