Mjukvaruuppdatering

Nu finns lösningen för röd skärm i S8

Samsung i Sverige har nu släppt systemuppdateringen som ska hjälpa de S8-kunder som upplevt skärmen som för röd.

Publicerad Uppdaterad

Flera kunder, globalt såväl som läsare av Mobil har rapporterat att deras S8-skärmar har en tydlig rödaktig ton. Nu har Samsung i Sverige släppt den systemuppdatering som ska åtgärda problemet genom att utöka möjligheterna att som användare anpassa färgtonen i skärmen. Uppdatringen släpps som en systemuppdatering till telefonen och finns nu tillgänglig för Mobils testexemplar av Samsung Galaxy S8 Plus.

Ytterligare inställningar

Uppdateringen lägger till inställningsmöjligheter för att justera färgtemperaturen i telefonen och ska enligt de som haft problem och testat uppdateringen, om inte helt eliminera, så i alla fall minska problemet med rödton.

I ett officiellt uttalande har Samsung hävdat att färgvariationerna är naturliga och att det inte handlar om något produktionsfel. Man har också poängterat att kunder framfört önskemål om att själva anpassa färginställningarna och att den här uppdateringen ger ytterligare möjligheter till det.

När vi testade Samsung Galaxy S8 Plus upplevde vi ingen felaktig fägråtergivnign i skärmen, men problemet ska å andra sidan inte ha drabbat alla S8-enheter utan endast en del.