Annons

Nokia no more

Nu heter det Microsoft Lumia

Nästa mobil från Microsoft kommer att lanseras under varumärket Microsoft Lumia och helt sakna namnet Nokia.

Publicerad Uppdaterad

Det är på bloggen Conversations, tidigare Nokia Conversations som Microsoft nu berättar att Microsoft Lumia blir det nya namnet på bolagets smartphones. Vi har redan sett hur appar som tidigare haft Nokia som en del i namnet döpts om till Lumia Car App, Lumia Refoucus och Lumia Storyteller för att nämna några exempel.

Nu är det alltså telefonernas tur att lämna namnet Nokia bakom sig. Under de kommande veckorna och månaderna kommer skiftet att ske och man kommer till exempel byta namn på webbplatser, byta namnet på Facebooksidor och Twitterflöden till just Microsoft Lumia. På bloggen Conversations berättar marknadschefen Tuula Rytilä att vi ”snart” (på engelska: ”unveiling a Microsoft Lumia device soon”) kommer få se den första telefonen där Microsoft Lumia ersatt varumärket Nokia. Något mer exakt datum ger hon dock inte.

Helt försvinner dock inte varumärket Nokia från telefoner. Microsoft har rätt att använda namnet i tio år och även framöver så kommer enklare telefoner som inte är smartphones med Windows att behålla namnet Nokia. Det gäller enligt Tuula Rytilä telefoner som Nokia 130 och Microsoft har licens att använda namnet Nokia för de telefonerna även framöver.