Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

VR från alla

Nu kan du beställa HTC Vive och Microsoft Hololens

Två heta VR-hjälmar gick nyligen upp för förhandsbokning.

Publicerad:

2 mar 2016 - 10:33

Uppdaterad:

2 mar 2016 - 13:53

I det stora VR-kriget finns det i dagsläget tre större spelare när det kommer till “riktiga” VR-hjälmar (Google Cardboard och dess varianter får ses som lite för enkla). Facebook-ägda Oculus som kör med både sitt eget Rift-headset och Samsung-samarbetet Gear VR, HTC:s och Steams samarbete Vive och slutligen Microsofts Hololens som inte riktigt är ett VR-headset utan får betraktas som lite av en outsider. I Hololens projiceras digitala objekt på ett visir och mixas med den fysiska verkligheten där du befinner dig.

De två senare hjälmarna går numera att förhandsboka. När det kommer till Microsofts Hololens rör det sig dock om ett utvecklarkit snarare än konsumentanpassad version, vilket förklarar den höga prislappen på 3000 dollar (strax över 25 000 kronor). Men hugade spekulanter med djupa fickor kan säkert få tag i ett exemplar om så önskas.

Även HTC Vive finns nu redo för förhandsbokninghtcvive.com. Då det rör sig om en konsumentprodukt är prislappen betydligt mer överkomlig på 899 euro (ungefär 8400 kronor direktöversatt) och det har synts på förhandsbokningarna ganska så omgående. Under de första tio minuterna som enheten gick att boka sålde HTC hela 15 000 Vive-maskiner, något som gjorde HTC i runda slängar 103,3 miljoner kronor rikare. För de som förhandsbokat, och enstaka andra, kommer Vive att börja skeppas den fjärde april i år. Hjälmen kräver dock rätt mycket hårdvara för att kunna köras (Intel Core I5-4590/AMD FX8350 och Geforce GTX970/AMD R9 290 samt fyra gigabyte arbetsminne som minimikrav), vilket är värt att ha i åtanke för er som vill hoppa på VR-tåget med HTC och Steam.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Diskret och mångsidigt magnetfäste

  MagicMount är ett system för magnetfästen till mobiltelefoner och surfplattor, där man ansträngt sig för att göra användningsområdet riktigt brett.

  26 sep 2016 - 10:39
 • Ny chatt

  Googles nya chattprogram Allo finns nu att ladda ner här i det avlånga landet, men assistenten har tyvärr inte lärt sig svenska än.

  26 sep 2016 - 08:53
 • Hitta känd konst

  Som idé är den här appen lite märklig, men har man väl accepterat den har den ett värde för konstälskaren.

  23 sep 2016 - 16:08
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44
 • Uppdateras

  Svenska modeller av Huawei Nexus 6P har börjat få senaste versionen av Android.

  23 sep 2016 - 08:00

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Nyare än du tror

  Snabbare, snyggare, tunnare, bättre är väl den vanliga gången när Apple släpper en Iphone, tydligare vissa år än andra, men i år är det flera saker som inte följer traditionen.

  22 sep 2016 - 06:24
 • Android

  Måhända att Chrome dominerar när det kommer till användarantal, men senaste versionen av Firefox har några nya trix i bakfickan.

  21 sep 2016 - 16:34
 • Under konstruktion

  Bildtjänsten Instagram har en ny funktion som låter användare spara utkast av bearbetade bilder.

  21 sep 2016 - 16:31

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!