Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

VR från alla

Nu kan du beställa HTC Vive och Microsoft Hololens

Två heta VR-hjälmar gick nyligen upp för förhandsbokning.

Publicerad:

2 mar 2016 - 10:33

Uppdaterad:

2 mar 2016 - 13:53

I det stora VR-kriget finns det i dagsläget tre större spelare när det kommer till “riktiga” VR-hjälmar (Google Cardboard och dess varianter får ses som lite för enkla). Facebook-ägda Oculus som kör med både sitt eget Rift-headset och Samsung-samarbetet Gear VR, HTC:s och Steams samarbete Vive och slutligen Microsofts Hololens som inte riktigt är ett VR-headset utan får betraktas som lite av en outsider. I Hololens projiceras digitala objekt på ett visir och mixas med den fysiska verkligheten där du befinner dig.

De två senare hjälmarna går numera att förhandsboka. När det kommer till Microsofts Hololens rör det sig dock om ett utvecklarkit snarare än konsumentanpassad version, vilket förklarar den höga prislappen på 3000 dollar (strax över 25 000 kronor). Men hugade spekulanter med djupa fickor kan säkert få tag i ett exemplar om så önskas.

Även HTC Vive finns nu redo för förhandsbokninghtcvive.com. Då det rör sig om en konsumentprodukt är prislappen betydligt mer överkomlig på 899 euro (ungefär 8400 kronor direktöversatt) och det har synts på förhandsbokningarna ganska så omgående. Under de första tio minuterna som enheten gick att boka sålde HTC hela 15 000 Vive-maskiner, något som gjorde HTC i runda slängar 103,3 miljoner kronor rikare. För de som förhandsbokat, och enstaka andra, kommer Vive att börja skeppas den fjärde april i år. Hjälmen kräver dock rätt mycket hårdvara för att kunna köras (Intel Core I5-4590/AMD FX8350 och Geforce GTX970/AMD R9 290 samt fyra gigabyte arbetsminne som minimikrav), vilket är värt att ha i åtanke för er som vill hoppa på VR-tåget med HTC och Steam.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!