Annons

Phab

Nu kommer Tango-telefonen till Sverige

Den första telefonen med Project Tango kommer till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Lenovo Phab2 Pro skrev vi om när den lanserades, då den kunde titulera sig som den första telefonen med Googles Project Tango inbyggt. Då hade vi inga större förhoppningar på att få se den i Sverige, men bevisligen hade vi fel.

Lenovo meddelar nu att telefonen lanseras i Sverige till ett pris på 4 999 kronor via företagets svenska sajt.

Hela poängen med telefonen är såklart Tango-tekniken som finns inbyggd. Med den kan du läsa av det rum du befinner dig i betydligt mer exakt än vad många av dagens mätmetoder med mobilkamera klarar av. Detta är tänkt att användas till allt från spel i förstärkt verklighet till virtuell inredning och Lenovo Phab2 Pro är först ut att stödja tekniken (även om det ryktas att Moto Z från samma tillverkare kommer att begåvas med en Tango-modul inom kort).

Telefonen i sig är en bjässe med 6,4 tum stor skärm (2560x1440 pixel), mellanklasschippet Snapdragon 652 och fyra respektive 64 gigabyte i arbetsminne och lagringsutrymme. Det hela drivs av ett 4050 milliamperetimmar starkt batteri.

Än så länge får Project Tango ses som ett spännande koncept och kanske inget som blir standard i samtliga telefoner under nästa år i sin nuvarande form. Men tekniken är som sagt intressant och om du vill vara först ut med att leka runt med den har du numera möjlighet till det utan att behöva importera telefonen.