Andra gången gilt?

Nu vill Samsung ta om Applerättegången – igen

För en tid sedan vann Apple en rättegång mot Samsung för andra gången. Nu har Samsung lämnat in en begäran om att rättegången ska göras om - än en gång.

Publicerad Uppdaterad

Teknikjättarna Samsung och Apple har utkämpat flera slag mot varandra i rättssalar världen över. Under 2012 vann Cupertinoföretaget en stor rättslig strid mot Samsung i en domstol i Kalifornien. Då bestämdes det att Samsung skulle betala över en miljard dollar i skadestånd.

Den sydkoreanska tillverkaren valde att överklaga den domen, och det rättsliga efterspelet kom att fokusera på storleken av själva skadeståndet. När omtagningen av den delen av rättegången nyligen avslutades, blev det fastslaget att Samsungs skadestånd till Apple minskats marginellt - istället för drygt en miljard dollar ska företaget betala 890 miljoner dollar.

Samsung: Apples advokater rasistiska

Men Samsung ger sig inte. Istället har företaget lämnat in en andra överklagan där man begär att rättegången tas om - än en gång. 

Orsaken till att man vill att rättegången ska göras om att Samsung beskyller Apples advokater för att ha framfört rasistiska åsikter om asiater. Advokterna ska dessutom konstant ha påpekat att Apple är ett amerikanskt företag, medan Samsung är utländskt, uppger Florian Mueller på FOSS Patents.