Annons

Med kraschbugg

Ny beta av Windows 10 Mobile i dag

I dag släpper Microsoft på begäran en ny beta av Windows 10 Mobile, trots att den innehåller en bugg som får appbutiken att krascha.

Publicerad Uppdaterad

Windows 10 Mobile (har ni noterat att systemet fått ett eget namn trots allt, ett halvt erkännande att det inte kommer att vara samma Windows 10 i mobilen som på datorn?) rullar på mot en release i oktober eller november. Den förra betan gav ett riktigt snyggt, men fortfarande lite långsamt, system.

Inför nästa beta gick Microsofts Gabriel Aul ut med en fråga till de som skrivit upp sig på Microsofts Windows Insider-program: Vi har en ny betaversion, men det finns en bugg i appbutiken som gör att den kraschar ungefär var fjärde gång. Vill ni att vi ska vänta tills buggen fixas, eller släppa betan nu?

Svaret på omröstningen blev, släpp nu, så i dag väntas Windows 10 Mobile build 10536 bli tillgänglig. Om du har installerat Windows Insider och INTE vill råka ut för buggen bör du ändra från "fast ring" till "slow ring" i Windows Insider-appen.

Om du råkar ut för en krasch i app-butiken kommer du runt det antingen genom att starta om mobilen och göra om ditt app-köp, eller genom att istället köpa appen på en dator.

Källa