Android 4.5?

Ny Kitkatversion på gång

En ny version av Kitkat har dykt upp Chromes buggspårningslogg.

Publicerad Uppdaterad

Det var på Chromes buggspårningslogg som en skarpsynt användare upptäckte en hittills okänd version av Android Kitkat. Versionen hade beteckningen KTU65 och kördes på en Nexus 5.

Googles namnkonvention för Androidversioner i dessa sammanhang är att första bokstaven är från versionsnamnet, det vill säga K för Kitkat. Den andra bokstaven är vilken kodgren som använts där R står för release. Att bokstaven är något annat visar att det är en ännu ej släppt version. Den tredje bokstaven och siffrorna är datumet. Bokstaven är kvartal löpande där A är första kvartalet 2009, B andra kvartalet 2009 osv. U är alltså första kvartalet i år. Siffran är vilken dag i ordning i kvartalet versionen är från. den 6 mars 2014, alltså.

Sen 25 - 26 juni håller Google sin utvecklarkonferens I/O, och där väntas man också visa upp en ny version av Android. Spekulationerna säger att det blir en stor uppdatering med beteckningen Android 5.0, men det trodde man förra året också och då blev det en betydligt mindre uppdatering.

Om Google har en stor uppdatering på gång är den okända Kitkat-uppdateringen en mindre buggfix, Android 4.4.3, som lär komma ut inom kort. Men kom ihåg att såväl Android 4.1 som 4.2 och 4.3 hette Jelly Bean, så det kan också röra sig om Android 4.5 Kitkat. I så fall är det den version Google kommer att visa upp i juni som redan testas, och vi lär få veta mer om den allteftersom informationen sprids.

Källa