Håller drömmen vid liv

Ny Tizen-mobil lanserad

Samsung har lanserat den nya Tizenmobilen Z3 på den indiska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har inte riktigt gett upp drömmen om ett eget operativsystem som kan konkurrera med Android. Den första Tizen-mobilen var en budgetvariant för den indiska marknaden, där den faktiskt sålde riktigt hyggligt. Samsung hävdar till och med att Tizen är det näst största smartphone-systemet i Indien - i budgetsegmentet. Vilket är ett omständligt sätt att säga att Samsung Z1 sålt bättre än Microsofts billigare Lumiamobiler i Indien.

Hursomhelst, dags för Samsung Z3, som är ett steg upp prestandamässigt från den första Tizenmobilen. Z3, som Samsung även denna gång valt ut Indien som målgrupp för, har en 5-tumsskärm med 1280 x 720 pixel, en fyrkärnig 1,3 GHz-processor, 1 GB RAM, 8 GB lagring med plats för minneskort, och kameror på 8 och 5 megapixel. En anständig mellanklassmobil med andra ord. Priset är 1100 kronor, vilket är riktigt bra för de specifikationerna.

Inte heller Z3 lär vi få se i Sverige, men om Samsung fortsätter att bygga upp stöd för plattformen kanske vi får se en Tizenmobil hitta till Europa med tiden.