Välkommen utökning

Nya funktioner för klämbara U11-ramen

En av de mer uppmärksammade finesserna på HTC:s senaste smartphone-flaggskepp U11 var den klämbara ramen. Den har dock inte gått att använda till jättemånga saker så här långt, men en uppdatering ger nu konceptet betydligt fler användningsområden.

Publicerad Uppdaterad

HTC:s lösning ”Edge Sense”, som gör att man kan styra vissa funktioner i telefonmodellen U11 genom att klämma på ramen, var tänkt att göra enheten enklare att använda med bara en hand. Men utöver att starta appar, starta Google Assistant och slå på LED-lampan så har inte det klämbara höljet bjudit på särskilt många intressanta möjligheter så här långt. HTC har tidigare utlovat en uppdatering, då man sagt sig ha större planer för konceptet. Nu har den uppdateringen anlänt. 

Mycket mer användbart

Det finns faktiskt en del intressanta applikationer för det klämbara höljet. Bland annat kan man använda klämfunktionen som zoomreglage i appar som Google Maps eller Google Photos. Dessutom kan man bränna av bilder med Instagram genom att klämma på ramen. Men det mest användabara är förstås möjligheten att själv definiera vad som ska hända när man klämmer på ramen. Inställningen görs genom att man placerar en markör på skärmen och visar var det ska ”trycka” när man klämmer på höljet. Nu väntar vi bara på ännu en uppdatering som medger att man programmerar macron med flera instruktioner. 

Källa