Läs testet

Smarta hemmet

Ipad i skolan

Nya Ibooks 2 lockar med läroböcker

Vid en presentation i New York idag visade Apple upp nya versionen av Ibooks, företagets program för läsning av e-böcker. Skolsatsningen innebär även att det ska bli enkelt att skapa egna böcker.

Publicerad:

19 jan 2012 - 17:28

Uppdaterad:

19 jan 2012 - 17:28

Den nya versionen är en del i en större satsning på skola och utbildning. Lanseringen på Guggenheim museet i New York är utalat inriktat på just utbildning och då är det främst användandet av Ipad i skolor som hamnar i fokus. Det första som Apple presenterade var en ny verison av e-bokläsaren Ibooks som direkt finns att ladda ner i nya versionen från Appstore till Iphone och Ipad.

Nyheterna som presenteras idag gäller dock främst Ipad. För samtidigt som nu alltså Ibooks 2 lanseras kommer även ett macprogram kallat Ibooks Author. Det programmet finns också tillgängligt nu, men då i programbutiken för Mac OS. Ibooks Author ska enligt Apple göra det enkelt att själv skapa egna böcker och förhandvisa dem i Ipad. I en sådan bok kan till exempel 3d-modeller av det du lär dig visas på skärmen och en bok kan vara betydligt mer interaktiv och uppdaterad än den kan i pappersform. I de böcker man skapar kan man även lägga in kopplingar till internet så att information automatiskt är uppdaterad och aktuell. Programmet som man använder tycks vara likt Apples ordbehandlingsprogram Pages, men är anpassat för det här ändamålet.

Utöver de böcker som skapas i Ibooks creator har Apple redan avtal med läroboksförlag som enligt uppgift står för 90 procent av de läromedel som säljs i USA, inga uppgifter dock om hur svensk läromedel.

Itunes U är en annan ny app som lanserades idag, även om funktionen i sig funnits tillgänglig länge som tillgängliga gratis föreläsningar i Itunes, främst från amerikanska universitet. I Itunes U-appen ska du kunna gå gratis kurser och liksom Ibooks finns den tillgänlig nu direkt i Appstore för Iphone och Ipad. Kurserna kan innehålla bland annat ljud, bild och film låter dig ta anteckningar.

Apple lanserade alltså inga nya prylar under presentationen idag, men enligt ryktena är det inte långt innan en uppdaterad version av Ipad presenteras.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Anniversary Edition

  Enligt både privat- och företagskunder ska den senaste uppdateringen av Windows 10 ha gjort vissa tredjepartswebbkameror obrukbara.

  24 aug 2016 - 06:56
 • IFA 2016

  En ny Nubia-mobil ska enligt företaget inbjuda användarna till att ”drömma utan gränser”.

  23 aug 2016 - 16:36
 • Betydligt bättre

  Med Note 7 som nu gör comeback i Sverige och Europa vill Samsung göra mobilen för den som måste ha det bästa. Den lyckas med det mesta.

  23 aug 2016 - 12:15
 • Gårdagens topplurar

  Enligt Reuters ska den sydkoreanska mobiltillverkaren ha ett program i görningen som ska återsälja inbytta toppmobiler till ett lägre pris.

  22 aug 2016 - 13:54
 • Bekräftat

  Mike Wang, Nokia-chef i Kina, har bekräftat att nya Nokia-enheter kommer att avslöjas under årets sista kvartal.

  22 aug 2016 - 10:00
 • Första bilderna

  Två nya versioner av Fitbits träningsarmband, Charge respektive Flex är på ingång.

  22 aug 2016 - 08:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!