Nu för nedladdning

Nya Ios 6.1 ger fler 4G i Iphone 5 och Ipad

Det är inte bara nätutbyggnad som krävs för att Iphone 5 och Ipad ska fungera med 4G. Det behövs även en ny version av Ios. Den har nu kommit och flera operatörer har nu stöd för 4G, dock inga svenska. Även fler nyheter finns i Ios 6.1 som nu finns att ladda ner.

Publicerad Uppdaterad

Mobil har tidigare rapporterat om att de svenska operatörerna testar 4G i Iphone 5 men att det för att fungera krävs att Apple släpper en uppdatering av Ios. Idag har just Apple meddelat att en ny version av Ios finns för nedladdning, något som innebär att 4G ska fungera för ytterligare 36 operatörer världen över. På Apples webbplats finns listan med de gamla och nya operatörerna och Sverige finns inte med på den listan. Finland och Danmark däremot är med på listan och i Danmark finns Tre, Telenor och Telia med bland de operatörer som nu stöds. I Finland listas DNA, Elisa och Sonera.

Utöver 4G så finns även andra nyheter i Ios 6.1, men de flesta berör tyvärr inte Sverige. I USA kan man nu prata direkt med Apples röstassistent Siri för att hitta och beställa biobiljetter och den som använder tjänsten Itunes Match, en tjänst som ännu inte är lanserad eller tillgänglig i Sverige, kan numera hämta enskilda låtar.

Vi har uppgraderat och testat i såväl Iphone 5 som Ipad Mini och det är bara små detaljer som man i övrigt märker. Det handlar till exempel om en uppdaterad instruktion till appen Passbook för biljetter och kuponger, musikkontrollerna i låsskärmen har uppdaterats något och i den utskällda kartappen finns nu en länk för felrapporter direkt som det första man ser när man tar fram visningsalternativen.