Läs testet

Smarta hemmet

Android 4.0.4

Nya mediafunktioner när Xperia S får ICS

Nu har den första av årets modeller från Sony börjat uppgraderas till senaste Android-versionen.

Publicerad:

21 jun 2012 - 14:40

Uppdaterad:

21 jun 2012 - 14:40

Det är Xperia S som tillverkaren nu har börjat rulla ut en uppgradering till och som i och med den får version 4.0.4 av Android. Som vanligt är utrullningen ett relativit utdraget förlopp som ska pågå under ett antal veckor.

Xperia S finns med ett antal mjukvaruversioner beroende bland annat på i vilket land telefonen har sålts och om någon operatör har gjort anpassningar av mjukvaran. När man kan uppdatera sin telefon beror på när Sony skickar ut uppdateringen för just den mjukvaruversion som finns i den egna telefonen. Man kan särskilja olika versioner genom deras så kallad SI-nummer (som man hittar genom att ta bort bakstycket på telefonen) och i ett inlägg på Sonys Mobiles forum listas versioner allt eftersom uppdateringen blivit tillgänglig.

Till skilland från tidigare ICS-uppgraderingar från Sony är det inget krav att ansluta mobilen till en dator för att kunna uppgradera den. Det går bra att ladda ner uppdateringen via Wlan och låta telefonen uppgrader sig själv. Vill man göra det med hjälp av en dator kan man använda det webbtjänsten Xperia Update, alternativt kan man köra PC Companion eller Bridge for Mac beroende på vilken sorts dator man har.

Med uppdateringen får man ett antal funktioner som ingår i Ice Cream Sandwich-verisonen av Googles system. Bland annat en meny för senast aktiva appar, ett skärmlås där kameran kan känna igen ditt ansikten och förbättrade möjligheter att hålla koll på förbrukningen av datatrafik.

I uppdateringen ingår även några Sony-specifika funktioner som Xperia S blir först med att få genom en uppgradering, även om de redan har presenteras som en del av mjukvaran på de kommande Acro S och Go.

Den nya filmspelaren kan hantera högre bild- och ljudkvalitet samt ladda ner och visa filmaffischer och information om filmerna. I albumet kan man sortera och bläddra mellan bilder på ett nytt sätt och visa bilder från sociala tjänster som en del av albumet. Man har även förbättrat Walkman-spelaren och utökat spelarens kopplingar till Facebook.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Anniversary Edition

  Enligt både privat- och företagskunder ska den senaste uppdateringen av Windows 10 ha gjort vissa tredjepartswebbkameror obrukbara.

  24 aug 2016 - 06:56
 • IFA 2016

  En ny Nubia-mobil ska enligt företaget inbjuda användarna till att ”drömma utan gränser”.

  23 aug 2016 - 16:36
 • Betydligt bättre

  Med Note 7 som nu gör comeback i Sverige och Europa vill Samsung göra mobilen för den som måste ha det bästa. Den lyckas med det mesta.

  23 aug 2016 - 12:15

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Gårdagens topplurar

  Enligt Reuters ska den sydkoreanska mobiltillverkaren ha ett program i görningen som ska återsälja inbytta toppmobiler till ett lägre pris.

  22 aug 2016 - 13:54
 • Bekräftat

  Mike Wang, Nokia-chef i Kina, har bekräftat att nya Nokia-enheter kommer att avslöjas under årets sista kvartal.

  22 aug 2016 - 10:00
 • Första bilderna

  Två nya versioner av Fitbits träningsarmband, Charge respektive Flex är på ingång.

  22 aug 2016 - 08:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!