Nya spekulationer

Nya rykten om 7-tums Apple Ipad

Än en gång har rykten om att Apple arbetar med ny, mindre Ipad dykt upp. Enligt källor håller Apple på att arbeta med en 7,85-tums Ipad med en upplösning på 1024x768 pixlar.

Publicerad:

5 apr 2012 - 12:20

Uppdaterad:

5 apr 2012 - 12:20

Envisa spekulationer gör gällande att Apple just nu håller på att utveckla en mindre modell av sin populära surfplatta Ipad. Rykten av dessa slag har förekommit tidigare. Mobil har bland annat skrivit om att Samsung förutspår att Apple kommer presentera en mindre Ipad under årets tredje kvartal. Ett annat rykte säger att företaget jobbar med en 5-tums Ipad med Retina-skärm.

Den som står för spekulationerna denna gången är amerikanska Apple-experten John Gruber, som avsnitt 86 i sin populära pod-cast kom med nya uppgifter om en mindre Ipad-modell.

Gruber avslöjade att Apple har en prototyp av en 7,85-tums Ipad med en upplösning på 1024 x 768 pixlar i sina labb. Vidare beskriver Gruber att prototypen är "precis som en 9,7-tums Ipad som krympts lite.

Han drar även slutsatsen att gamla appar inte kommer behövas få ny design eller kompilieras igen för att fungera på en skärm med denna upplösning, rapporterar sajten Cult of Mac.

En intressant fråga är så klart när denna 7,85-tums Ipad skulle kunna tänkas lanseras. John Gruber uppger att han inte har något svar på denna detta, och att han inte ens vet om prototypen kommer att utvecklas till en färdig produkt.

En annan brännande fråga är om konsumenterna ens skulle vara intresserade av att köpa en mindre Ipad. Vad säger ni? Lämna gärna en kommentar.

 

Aktuellt just nu

  • Multifunktionell

   En patentansökan kan avslöja nästa generations pennor till Samsung Note-serien. Om patentet blir verklighet så kommer pennan även kunna användas som ett ställ.

   9 feb 2016 - 06:00
  • Både till Android och Ios

   Efter lång väntan - nu planerar Facebook-ägda Instagram att rulla ut en ny funktion som ska göra det lättare att använda flera konton till bildtjänsten.

   8 feb 2016 - 23:09
  • ”Error 53”

   Tusentals Iphone-ägare uppger att deras telefoner helt plötsligt slutat fungera efter att de uppdaterats. Orsaken: Senaste Ios spärrar enheter vars hemknappar lagats av icke auktoriserade Apple-tekniker.

   8 feb 2016 - 18:00

  Hetaste apparna

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet