Samsung Galaxy Camera

”Oj, vad stor den är”

Nej, man kan inte ringa med den. Däremot kan man ta riktigt bra bilder och använda riktig, optisk zoom tillsammans med den stora pekskärmen.

Publicerad Uppdaterad

Oj vad stor den är. Ja, när man första gången ser Samsung Galaxy Camera är det lätt att konstatera att det är en riktig pjäs. Den är tjockare än en vanlig mobil, ja betydligt tjockare och den är tjockare än en vanlig pocketkamera. Följaktligen kombinerar den också fördelar från de båda världarna. Det fåtal bilder jag tar visar snabbt att bildkvaliteten är god. Zoomen och ljuskänsligheten imponerar på den svagt belysta demoplatsen och bildstabiliseringen gör att jag tar skarpa bilder även med full zoom.

Men vem är det som ska köpa den? Det brukar heta att den bästa kameran är den man har med sig.

- Ja, det kommer fortfarande vara den här, säger Fredrik Pantzar som är produktchef på Samsung och fortsätter med att främst peka på lite mer fotointresserade som den tänkta målgruppen.

Samsung Galaxy Camera har en stor pekskärm med Android, men den kommer inte ersätta din telefon. Istället blir det en kamera med ovanligt bra möjligheter för dig att dela med dig av bilderna du tar med den. Kameran Samsung Galaxy Camera har uppkoppling via såväl 3G, 4G LTE som via wlan. Nikons motsvarighet som nyligen lanserades har inte lika många uppkopplingsmöjligheter, men i övrigt har de en hel del gemensamt.

Undrar du något mer om Samsung Galaxy Camera? Passa i så fall på att redan nu skicka en fråga till mig på chat (om kameran eller något annat som händer här nere på IFA i Berlin) så svarar jag på fredag klockan 14.