"Det är vår förhoppning"

Oklart om Nexus 7 ska säljas i Sverige

Google har gått ut med ett antal länder där Nexus 7 ska säljas, men än så länge finns inte Sverige med på listan.

Publicerad:

28 jun 2012 - 11:24

Uppdaterad:

28 jun 2012 - 11:24

Om man som svensk följer länkarna till Google Play där Nexus 7-plattan ska kunna beställas möts man av ett meddelande om att man befinner sig i ett land där man ännu inte kan köpa några enheter. Under lanseringen meddelade Google att surfplattan skulle kunna beställas från USA, Canada, Storbritannien och Australien. 

När vi ställer frågan till Googles svenska pr-byrå får vi veta att man inte har något besked gällande Sverige men att plattan kort efter säljstarten i Storbritannien även kommer att kunna köpas i Tyskland och Frankrike. Man kan alltså hoppas på att Google tänker sig att utöka marknaden succesivt till allt fler länder.

Det är Asus som fått i uppdrag av Google att tillverka Nexus 7 men inte heller på Asus i Sverige har man idag något svar på frågan om Nexus 7 kommer till Sverige.

- Det är vår förhoppning, säger Anders Haby på Asus i Sverige till Mobil.se.

Givetvis kommer det vara möjligt, precis som med de Nexus-telefoner som tidigare släppts, att köpa den på mer eller mindre formellt riktiga sätt via ombud eller återförsäljare som levererar till Sverige. Det kan dock innebära att man får en mjukvara som inte är anpassad för svenska förhållanden och att man inte utan vidare kan uppdatera till en svensk mjukvara om och när plattan börjar säljas här.

Priserna på 199 respektive 249 dollar som nämndes under lanseringen kommer på den tyska marknaden att ligga på samma nivåer men i euro, alltså 199 euro för 8 GB-versionen och 249 euro för 16 GB-versionen. De tyska priserna motsvarar cirka 1800 kronor och 2300 kronor omräknat till svensk valuta.

.

.

 

.