Annons

Google Glass från fler

Olympus släpper egna AR-glasögon

Google är inte de enda som gör uppkopplade glasögon, nu har även Olympus visat upp sin prototyp.

Publicerad Uppdaterad

Googles Project Glass är som bekant inte de enda glasögonen med möjlighet att filma eller visa upp information i bärarens synfält, även om de hittills är de mest avancerade. 

Nu har Olympus visat upp en prototyp de kallar MEG 4.0, som ska ha grott till sig i deras forskningslabb sedan 2005. Olympus har visat upp liknande prototyper tidigare, men det här är deras senaste som ser betydligt mycket mer glasögonlika ut än Googles motsvarighet.

Glasögonen vägen 30 gram, har en accelerometer för att känna av hur bäraren håller huvudet, en batteritid på åtta timmar och en inbyggd display på 320x240 pixlar som ska visa upp information från din telefon med hjälp av bluetooth. Kopplingen till telefonen sker med treminutersintervaller och glasögonens syfte är mest att visa upp den information som mobilen skickar ut.

I och med att det är en prototyp vill Olympus inte säga när de kan finns tillgängliga på marknaden eller vad de kan tänkas kosta. De avslöjar inte heller om den bkuetoothkopplade telefonen i fråga är en Iphone, Android, Windowstelefon eller om det kommer att finnas ett slags universiellt stöd. Men gissningsvis är det här bara början på en våg av uppkopplade glasögon med augmented reality som vi kommer att se under de kommande åren.

Källa