Slut på uppdateringar

Oneplus 2 blir utan Android 7

Från Oneplus kundtjänst får användare av Oneplus 2 nu beskedet att telefonen inte kommer att få fler systemuppdateringar.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus 2 var 2015 års billiga smartphonedödare från Oneplus. Den började säljas i augusti 2015, ett drygt år innan Android 7.0 Nougat släpptes officiellt och de flesta hade nog räknat med att telefonen skulle uppgraderas till systemet efter att Oneplus 3 och 3T fått systrmuppdateringen, men från Oneplus var det tyst om saken.

Nu har användare börjat rapportera att när de frågar Oneplus kundtjänst om saken får de svaret att telefonen är utgången och inte längre kommer att få systemuppdateringar. Någon Android 7.0 blir det alltså inte till Oneplus 2.

Från skärmdumpar på svaren som användare fått hänvisar man bland annat till att telefonens hårdvara inte stödjer systemversionen. Det låter osannolikt då en rad andra mobiltelefoner med samma chipset har fått officiella uppdateringar till Android 7.0 Nougat. Vi ska nog inte utgå från att Oneplus kundtjänst har hundra procent koll, men budskapet att telefonen inte får Android 7.0 Nougat är svårt att avfärda. Användare av telefonen som vill uppgradera är nu hänvisade till att roota den och installera inofficiell programvara.

Vad tycker ni? Borde Oneplus 2 ha fått Nougat? Påverkar det er lust att köpa kommande Oneplus 5? Välkomna att kommentera!

Källa