“Snabbare än Touch ID”

Oneplus 2 läser fingeravtryck

Fingeravtrycksläsare går framåt och Oneplus vill visa framfötterna.

Publicerad Uppdaterad

Ett snabbt tryck med fingret på Oneplus 2 ska vara allt som krävs för att låsa upp telefonen. Fingeravtrycksläsaren är laserbaserad och menas vara snabbare än Apples motsvarighet, Touch ID. Rykten på senare tid antyder att Apple kommer att använda hela skärmen som en avläsare i framtida modeller, något som vi tvivlar på stämmer för Oneplus 2 då ingenting liknande har nämnts i tidigare läckor eller ens antyds av företaget själva. Telefonen har i förhandsspekulationerna påståtts vara ganska stor, så skulle avläsaren sitta på baksidan kan den bli otymplig att använda. Därför hoppas vi att tidigare rykten om en laserbaserad hemknapp för avläsaren stämmer.

Du kommer att kunna spara fem olika profiler för fingeravtryck på telefonen. Varför man har valt att begränsa antalet menas vara för säkerheten på telefonen. Vi vet inte om det går att länka två fingeravtryck till samma profil ännu.

Oneplus, som är ett dotterbolag till mobiltillverkaren Oppo, menar att tekniken inte fanns i den första telefonen för att de inte villa tvinga in tekniken. Vi misstänker att det fanns både den anledningen och att man inte ville höja priset mycket mer då det var ett av företagets starkaste försäljningsargument vid släpp.

Källa