Annons

Styr med tryck på sidan

Oneplus X kan få sidetouch

Onetouch X ser ut att vara nära förestående, och enligt ett rykte ska den kunna styras med tryck på sidan.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus andra telefon för året ser ut att vara nära förestående, nu senast har den passerat kinesiska myndigheters kontroll. Mobilen väntas heta antingen Oneplus Mini, eller Oneplus X, men kanske troligen det senare då fem tums skärm inte är särskilt mini.

Just när det gäller Oneplus surrar det ofta rykten som inte visar sig vara sanna. Telefonen väntades till exempel visas upp i går, men i stället fick vi en entimmes försäljningskampanj för Oneplus 2 där servrarna kraschade så folk inte kunde beställa.

Enligt det senaste ryktet ska i alla fall Onetouch X vara försedd med så kallad sidetouch, det vill säga att du ska kunna styra vissa av mobilens funktioner med tryck på sidorna. Det som talar emot detta är att Oneplus riktar in sig på billiga mobiler, men å andra sidan har man sedan tidigare funktioner för att aktivera mobilen med gester på släckt skärm, och sidetouch känns inte som ett långt steg från detta.

Oneplus X sägs ha full HD-upplösning på sin 5-tumsskärm, 13-megapixelkamera, 2 GB RAM, 32 GB lagring och 3000 mAh batteri. Enligt en uppgift ska den ha en Helios-processor från Mediatek, men en annan föreslår Snapdragon 801 från Qualcomm. Den som lever får se.

Sidetouch är förresten inget nytt. Vi avslutar denna artikel med en länk till en klassiker på området.

Källa