Bjuder in till event i Indien

"Oneplus X" kan lanseras redan nästa vecka

Kinesiska Oneplus har skickat ut en inbjudan till ett mediaevent i Indien den 12 oktober. På agendan står förmodligen premiären av företagets tredje telefon.

Publicerad Uppdaterad

I samma veva har företagets vd Liu Zuohu publicerat en bild på kinesiska sajten Weibo på en skärmdump som visar hur fyra linjer möts i ett x på en karta. Carl Pei, medgrundare av Oneplus, tidigare har antytt att tillverkarens tredje telefon ska få namnet ”Oneplus X”, och många tolkar Zuohu:s nya bild som en bekräftelse på det.

Carl Pei har tidigare sagt att den nya telefonen är riktad till dem som köper en telefon för dess design, snarare än specifikationerna. 

De senaste rykten om ”Oneplus X” tycks verifiera Peis uttalande. Modellen sägs ha ha en 5-tums-skärm med full hd-upplösning (1080 gånger 1920 bildpunkter), åttakärniga 64-bitarskretsen MediaTek MT6795, batteri på 3 000 - 3 1000mah, arbetsminne på 2 gigabyte och plats för minneskort på upp till 32 gigabyte.

Utöver det kan telefonen faktiskt ska få NFC, något som toppmodellen Oneplus 2 saknar. Dessutom talas det om att X-modellen ha en ny 13-megapixelskamera med en Sony IMX258-sensor.

På måndag håller Oneplus presskonferens i Indien. Då får vi förhoppningsvis veta mer om företagets nästa telefon.

Källa