Annons

Datahanteringsapp

Opera Max sparar data när du strömmar musik

Nya verktygsappen Opera Max utlovar bättre kontroll över datakonsumtionen i din mobiltelefon.

Publicerad Uppdaterad

I dag väljer allt färre att ha musik, film och film sparat lokalt - istället finns materialet lagrat i molnet och strömmas till surfplattan eller mobilen.

En tydlig fördel med att strömma innehållet är att du sparar på enhetens lagringsminne. Men det innebär också att datakvoten i ditt abonnemang kan ätas upp på tre röda när du spelar upp allt från molnet.

Det hoppas Opera kunna ändra på med datahanteringsverktyget Max till Android. Med hjälp av den nya appen ska du kunna sänka dataförbrukningen med upp till 50 procent - förutsatt att du lyssnar via appar som Pandora, Slacker eller YouTube Music, utlovar företaget i ett pressmeddelande.

För att lyckas med konverterar webbläsaren ljudet från mp3- och mp4-filer till formatet AAC+, som förbrukar mindre data. Konvertering kan innebära att ljudkvaliteten försämras, men det kanske är värt det om du samtidigt sparar ett gäng megabyte?

Företaget hävdar också att man minska på dataåtgången för strömmad film via appar som exempelvis Netflix. Detta genom att använda Operas egentutvecklade teknik för att  begränsa buffringen vid uppspelning av video.

Utöver det kan användarna också håll koll på - och kontrollera - dataförbrukningen i alla appar som finns på enheten via en särskild meny i Opera Max.

Källa