Annons

Lanseras officiellt

Optimus G - LG:s nya flaggskepp

I dag presenterar LG sin nya prestandamodell Optimus G, som bjuder på en fyrkärnig processor och 2 GB i RAM-minne.

Publicerad Uppdaterad

Den senaste tiden har det talats mycket om att LG är på väg att lansera en ny prestandamobil. Mobil.se har tidigare skrivit om att denna telefon blir den första med Qualcooms senaste S4 APQ8064-processor.

Nu har LG Optimus G lanserats officellt - på en global marknad.

I sitt pressmeddelande  skriver LG att LG Optimus G kommer att använda Android 4.0 (ICS) som operativsystem, ha en 4,7-tums True HD IPS+-skräm med upplösningen 1280 x 768, samt en kamera på 13 megapixlar. 

En intressant nyhet är att Optimus G både har ett kraftfullt batteri - på 2100 mAH - och är förhållandevis tunn (8,5 mm). Detta är möjligt på grund av att man använder LG Innotek och LG Display:s nya G2 Touch Hybrid-teknik.  Tekniken uppges minska tjockleken på skärmen med 30 procent.

"Skärmen visar bilder på ett sådant sätt att de nästan verkar "röra" fingertoppen utan att glaset skapar en barriär mellan", skriver LG.

LG Optimus G kommer lanseras i Sydkorea inom kort. 

Uppdatering: I ett mejl till mobil.se så bekräftar LG att Optimus G kommer att lanseras i Sverige. Vidare skriver LG att pressreleasen som gick ut i dag tisdag gäller den japanska versions av telefonen, och att det kan förekomma vissa skillnader i den europeiska versionen när den lanseras.

Källa:

LG

Mått: 131.9 x 68.9 x 8.45mm

Vikt: 145 g

Skärm: 4,7 tum, True HD IPS+, 1280 x 768 pixlar (WXGA)

Operativsystem: Android 4.0

Nät: 2G / 3G / 4G LTE

RAM-minne: 2 GB

Lagringsminne: 32 GB

Kamera: 13 MP/8MP

Videosamtalskamera: 1,3 MP

Batteri: 2 100 mAh

Anslutningar: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC