Utan reflexer

"Osynligt" glas i framtidens skärmar

Foto: Androidauthority.com

Ett typ av skärmglas som reflekterar så lite ljus att det kan uppfattas som osynligt har visats upp en japansk glastillverkare.

Publicerad Uppdaterad

Trots den tekniska utvecklingen av mobilskärmar de senaste åren är fortfarande solljus och annat som ger upphov till reflektioner en källa till problem för användarna. 

Glastillverkaren Nippon Electric Glass har utvecklat en ny typ av glas för skärmar som uppges reducera reflektioner till ett minimum. Normalt glas släpper igenom 92 procent av ljuset och de resterande 8 procenten reflekteras tillbaka ut från glasets yta.

Den nya typen av skärmglas som nu har utvecklats har försetts med en beläggning i form ett 30-tal tunna filmskikt som läggs på vardera sidan glaset. Beläggningen uppges reducera det ljus som reflekteras till bara 0,05 procent av det infallande ljus som träffar skärmen, uppger Androidauthority.com

Det nya skärmglaset har visats upp på en mässa i Yokohama i Japan, men det är oklart när det kan tänkas dyka upp i skärmar till mobiler och andra typer av enheter.