Meego för utvecklare inkluderat

Ovi Suite-stöd i uppdaterad N900

Nokia har börjat skicka ut en ny uppdatering till N900. Möjlighet att synka telefenon med hjälp av Ovi Suite är en av nyheterna.

Publicerad:

26 okt 2010 - 17:18

Uppdaterad:

26 okt 2010 - 17:18

De som ännu inte fått se en uppdaterings-ikon i form att ett utropstecken dyka upp i skärmens överkant i sina N900-telefoner ska nu kunna installera uppdateringen via en dator med Nokia Software Updater, uppger Klas Ström på Nokia för Mobil.se

Den nya versionen av mjukvaran heter PR 1.3 och innehåller en del förbättringar som riktar sig till vanliga användare och några som enbart utvecklare kommer att ha behållning av.

Att ett antal buggar ska vara fixade samt att användargränssnittet ska vara snabbare och kännas smidigare är nog saker som alla kan uppskatta. Möjligheten att synka telefonen med hjälp av synk-programmet Ovi Suite är något som ska ha varit efterfrågat bland användarna, enligt Klas Ström på Nokia.

För en tid sedan uppgav en av de ansvariga för Nokias Meego-satsning att PR 1.3 skulle innehålla stöd för så kallad dual boot med Maemo, det vanliga operativsystemet i Nokia N900, och Meego, det nya system som Nokia håller på att utveckla för kommande smartphones.

Vanliga användare kan dock inte välja om man vill använda det ena eller andra systemet. Meego finns visserligen inkluderat i PR 1.3-mjukvaran men systemet är fortfarande inte färdigt. Syftet är enbart att utvecklare ska kunna använda N900 för att testa Meego-applikationer på ett enklare sätt än tidigare och slippa krångla med separata installationer från telefonens minneskort.

 

Aktuellt just nu

  • President-wifi

   President Obama är inte helt nöjd med Vita Husets wifi-uppkoppling.

   10 feb 2016 - 06:00
  • ”Shot on Iphone 6”

   Fotografering verkar inte vara Apple-chefen Tim Cooks starkaste sida. En rejält suddig Iphone-bild från Superbowl blev startskottet för en hånkampanj på nätet. Nu har vdn raderat det misslyckade fotot.

   10 feb 2016 - 05:30
  • Stabil brukstelefon

   Med Mate 8 bygger Huawei vidare på en redan stabil grund och batteritiden är väldigt efterlängtad.

   9 feb 2016 - 14:32

  Hetaste apparna

  • Multifunktionell

   En patentansökan kan avslöja nästa generations pennor till Samsung Note-serien. Om patentet blir verklighet så kommer pennan även kunna användas som ett ställ.

   9 feb 2016 - 06:00
  • Både till Android och Ios

   Efter lång väntan - nu planerar Facebook-ägda Instagram att rulla ut en ny funktion som ska göra det lättare att använda flera konton till bildtjänsten.

   8 feb 2016 - 23:09
  • ”Error 53”

   Tusentals Iphone-ägare uppger att deras telefoner helt plötsligt slutat fungera efter att de uppdaterats. Orsaken: Senaste Ios spärrar enheter vars hemknappar lagats av icke auktoriserade Apple-tekniker.

   8 feb 2016 - 18:00

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet