Meego för utvecklare inkluderat

Ovi Suite-stöd i uppdaterad N900

Nokia har börjat skicka ut en ny uppdatering till N900. Möjlighet att synka telefenon med hjälp av Ovi Suite är en av nyheterna.

Publicerad:

26 okt 2010 - 17:18

Uppdaterad:

26 okt 2010 - 17:18

De som ännu inte fått se en uppdaterings-ikon i form att ett utropstecken dyka upp i skärmens överkant i sina N900-telefoner ska nu kunna installera uppdateringen via en dator med Nokia Software Updater, uppger Klas Ström på Nokia för Mobil.se

Den nya versionen av mjukvaran heter PR 1.3 och innehåller en del förbättringar som riktar sig till vanliga användare och några som enbart utvecklare kommer att ha behållning av.

Att ett antal buggar ska vara fixade samt att användargränssnittet ska vara snabbare och kännas smidigare är nog saker som alla kan uppskatta. Möjligheten att synka telefonen med hjälp av synk-programmet Ovi Suite är något som ska ha varit efterfrågat bland användarna, enligt Klas Ström på Nokia.

För en tid sedan uppgav en av de ansvariga för Nokias Meego-satsning att PR 1.3 skulle innehålla stöd för så kallad dual boot med Maemo, det vanliga operativsystemet i Nokia N900, och Meego, det nya system som Nokia håller på att utveckla för kommande smartphones.

Vanliga användare kan dock inte välja om man vill använda det ena eller andra systemet. Meego finns visserligen inkluderat i PR 1.3-mjukvaran men systemet är fortfarande inte färdigt. Syftet är enbart att utvecklare ska kunna använda N900 för att testa Meego-applikationer på ett enklare sätt än tidigare och slippa krångla med separata installationer från telefonens minneskort.

.

.

 

.