Med större batteri

Påstådd S6 Active på bild

Samsung Galaxy S6 Active har dykt upp på bild, och godkänts av amerikanska myndigheter.

Publicerad Uppdaterad

Samsung brukar följa upp sina toppmodeller med Mini- och Active-varianter, och det har redan ryktats en del kring S6 Active. Nu har GSM Arena fått tag på en trovärdig bild på mobilen.

Den som hoppades på formspråket från S6 i ett tåligare skal lär bli besviken. Telefonen ser ut att bli mer lik Galaxy S5 Active, med fysiska knappar (troligen utan fingeravtryckssensor) och pulsmätare på baksidan. Enligt förhandsuppgifterna ska S6 Active ha samma skärm, chipset och kamera som S6, men ett betydligt större 3500 mAh-batteri. Vilket kanske också betyder att vi får räkna med en bulligare modell.

Samtidigt har amerikanska myndigheten FCC, som godkänner alla apparater med radiosändare som säljs i USA, gett grönt ljus för en SM-G890A, vilket av en händelse råkar vara det väntade produktnumret för Samsung Galaxy S6 Active.

Mobilen på bilden har en logga för den amerikanska operatören AT&T. När Samsung Galaxy S5 Active lanserades i maj förra året såldes den först exklusivt med AT&T i USA, och först ett halvår senare dök den upp hos svenska handlare. Det kan alltså myket väl bli samma sak med S6 Active.

Källa