Annons

Med genomskinlig skärm

Patent från Samsung på baksideskontroll

Samsung har ansökt om ett nytt patent. Det handlar om en ny metod för att styra objekt via baksideskontroller på telefoner med genomskinlig skärm.

Publicerad Uppdaterad

I en ny patentansökan vid amerikanska motsvarigheten till Patent- och registreringsverket beskriver Samsung en teknik som gör det möjligt att separat eller samtidigt peka på kontroller på fram- och baksidan av en telefon med transparent skärm. Det är Patent Bolt som har publicerat patentbilderna. 

Se hela framsidan
Vad bilderna och patentbeskrivningarna visar är hur användaren kan zooma in eller ut via kontroller på baksidan av telefonen och samtidigt fortsätta se hela framsidan av telefonen. Lite förenklat rör man baksidan för att ta fram det man vill se eller använda på framsidan. På det viset behåller man hela skärmvyn och slipper dölja den med fingertryckningar. Enligt patentet ska det också gå att byta skärmläget mellan ogenomskinligt och transparent.

En annan aspekt i patentet handlar om telefonens upplåsningsmetod. Genom att kombinera kontroller på bak- och framsidan kan 18 olika punkter kombineras till en lösenkod, istället för de traditionella nio.

Relaterat till detta visade LG nyligen upp sin telefon LG G2 med knappar just på baksidan för att frigöra plats på framsidan.

Vad tycker du om en telefon med genomskinlig skärm och möjligheten att kontrollera framsidan av telefonen via baksideskontroller? Skulle du köpa en sådan telefon?

Källa