Annons

Det fortsätter grina emot för Google

Pixel 2-enheterna har problem med omstarter

Det tycks inte finnas något slut på problemen med Googles Pixel 2-enheter. Det senaste är att både Pixel 2 och Pixel 2 XL nu har problem med slumpmässiga omstarter.

Publicerad Uppdaterad

Listan på problem med Googles referenstelefoner Pixel 2 och Pixel 2 XL börjar nu bli så lång att det nästan är absurt. Det har varit allt från defekta skärmar och oljud i samtalshögtalarna till enheter som levererats utan Android installerat. Och nu kommer faktiskt rapporter om ännu ett problem, nämligen att telefonerna startar om slumpmässigt. Flera användare har fått sina telefoner utbytta, men de nya enheterna beter sig likadant. Omstarterna sker till och med i felsäkert läge, något som är en tydlig indikation på att det hela har att göra med telefonernas fasta programvara eller med hårdvaran snarare än någon app. 

Kan ha koppling till dålg täckning

Enligt en användare ska det finnas en tydlig koppling till dålig LTE-mottagning. Användaren vittnar om att hans enhet tycks starta om närhelst LTE-signalen blir för svag. När han stängde av LTE och valde att enbart förlita sig på 3G ska problemen ha försvunnit. Det är dock oklart huruvida den åtgärden gjort att fler användare fått bukt med problemen, och det kan förstås röra sig om ett enskilt fall. Google har ännu inte kommenterat uppgifterna om omstarterna, så det är i nuläget oklart om man har någon aning om vad som orsakar dem och om man i så fall har en lösning på gång. 

Källa