Datumet med stor sannolikhet avslöjat

Pixel 2-presentation den 4 oktober enligt skylt i Boston

Google har ännu inte offentliggjort när företagets nya Pixel 2-enheter kommer att visas upp. Men en stor skylt som nu satts upp i Boston tycks av allt att döma ha röjt datumet.

Publicerad Uppdaterad

Man kan inte med 100 procents säkerhet fastslå att det är den 4 oktober som gäller, men det vore onekligen väldigt konstigt om den enorma skylt som nu satts upp i Boston skulle indikera någonting annat. Budskapet lyder ”Ask more of your phone” (begär mer av din telefon), är prydd med Googles ”G” samt datumet 4 oktober. Att Google skulle bjuda in till ett event någon gång under oktober har dessutom sedan tidigare varit den allmänna uppfattningen bland de flesta bedömare. 

LG och HTC tros tillverka enheterna

Pixel 2 och Pixel 2 XL är förstås uppföljarna till förra årets Pixel-enheter, som ju är Googles nya referensserie med hårdvara för Android sedan varumärket Nexus gick i graven. Pixel 2-enheten sägs vara tillverkad av HTC och kommer enligt förhandsuppgifterna att ha en 5-tumsskärm med full HD-upplösning, Snapdragon 835-systemchipp (tidigare uppgifter om Snapdragon 836 har avfärdats), Adreno 540-grafik, 4 GB arbetsminne och 64 eller 128 GB lagringsutrymme. Den större XL-versionen tillverkas enligt ryktet av LG och kommer förutom större skärmyta även att ha smalare kanter. I övrigt förväntas den få samma specifikationer som den mindre enheten. 

Källa