Annons

Tredjepartsapp för SVT Play

Play SE bortagen från Google Play-butiken

Play SE - tredjepartsapp för SVT Play - har tagits bort från Google Play-butiken efter att ha anmälts för varumärkesintrång.

Publicerad Uppdaterad

Mobil.se har tidigare skrivit om tredjepartsappen Play SE. Appens skapare är Christofer Persson, som tröttnade på kompabiltetsproblemen i den officiella SVT Play-appen, och utvecklade en egen variant.

Från början hade appen namnet SVT Play+. Appen blev då anmäld av SVT för varumärkesintrång och togs bort av Google. Christofer Persson uppger att han då valde att uppdatera sin app, samt byta namn på den till Play SE.

Men efter ha kommit tillbaka till Google Play-butiken - med ett nytt namn - har Christofers app blivit anmäld för varumärkesintrång igen. Även Play SE är nu borttagen från appbutiken.

- Jag använder inte samma namn, logotyp eller några andra bilder från SVT. Jag förstår inte riktigt, appen är ju gratis och jag tycker att det borde vara i SVT:s intresse att användare av Android-mobiler kan använda deras tjänster, säger Christofer Persson till Mobil.se.

Enligt SVT håller man just nu på att undersöka detta internt. En anledning till att Play SE anmäldes var att den innehöll material från den officiella SVT Play-appen, uppger Gunnar Slott, produktägare SVT Play.

- Loggan användes inne i appen även i den uppdaterade versionen, säger han i en kommentar.