Ljud

Plugglösa glasögonhörlurar

Bra vibrationer i glasögon med örondelslösa hörlurar.

Publicerad Uppdaterad

Zungle Panther må vara ett av de sämsta produktnamnen någonsin, men själva produkten är trots det intressant. Det handlar om ett par solglasögon som samtidigt även fungerar som hörlurar, men utan att man för den skull har något i eller över öronen. Ljudet skickas nämligen via benledning, det vill säga att ljudet fortplantas via vibrationer i kroppens ben. 

Panther har det mesta man kan förvänta sig av trådlösa hörlurar, som musikuppspelning via bluetooth, inbyggd mikrofon för handsfree-samtal och ett inbyggt kontrollhjul som används för att styra ljudfunktionerna. En fördel med Panthers ”öppna” lösning är att man fortfarande hör ljud man har runtomkring sig när man lyssnar på musik eller för ett samtal, vilket är väldigt bra om man exempelvis är ute och cyklar i trafiken. Nackdelen är att den inte kommer att stänga ute tjattret från högljudda medresenärer i kollektivtrafiken. Ett annat problem är den begränsade batteritiden som uppges vara cirka fyra timmar per laddning. 

Kickstarterkampanjen, som har nått målet och dubbelt därtill, är öppen fram till den 16:e juli. Panther kostar 109 dollar, cirka 900 kronor. 

Källa