Oväntad succésaga

Populäraste appen är helt på kinesiska

Högst upp på topplistan i Appstore ligger nu en app helt på kinesiska. Populariteten gäller inte bara Sverige, för appen My Idol är etta i inte mindre än 43 länder. I Kina är den dock inte särskilt populär.

Publicerad Uppdaterad

Appen My Idol (eller på kinesiska 小偶 - 我的3D萌偶) låter dig bli kinesisk artist. det hela går till så att du tar ett självporträtt och sedan sätter appen ditt ansikte på en 3D-figur. Den gör det dessutom ofta väldigt naturtroget, vilket kan förklara appens popularitet, trots att språket alltså är kinesiska.

När du skapat din figur kan du välja frisyr, kläder och annat och sedan sätta din figur i olika artistiska sammanhang. Det finns opera, kärlekslåtar och flera andra händelser. Filmen och stillbidlerna kan du spara i telefonens kamerarulle för att sedan dela till sociala nätverk eller bara spara själv. Här nedan ser du ett filmexempel på figuren av Mobils reporter Elias Nordling, baserad på bilden här intill.  

Appen finns för Iphone (My Idol - länk direkt till Itunes) och i en betaversion för Android, men framgången globalt tycks ha överraskat även utvecklaren själv. Det arbetas enligt uppgift på en version på engelska, men den som redan idag vill testa kan ta hjälp av utvecklarens guide på engelska, just för att förstå appens upplägg trots att man inte kan språket. Appen har hur som helst och trots att den bara finns på kinesiska blivit omåttligt populär. Den är enligt App Annie som sysslar med statistik kring appar nummer ett i 43 länder och befinner sig på topp 10 i inte mindre än 89 länder. I hemlandet Kina verkar den dock mindre populär. Där finns den idag på plats 130 i kinesiska versionen av Apples Appstore.