Annons

Porr i mobilen oroar

Publicerad Uppdaterad

- Självklart tar vi avstånd från denna typ av tjänster. Det är alltid någon promille som ska missbruka möjligheterna med ny teknik. Alla teknisk landvinningar har dessvärre en baksida, säger Jan Lindgren, chef för mobila internetlösningar hos Ericsson, till Veckans Affärer.

Men dessa typer av tjänster kommer med största sannolikhet finnas kvar. De ser möjligheter att tjäna stor pengar på kort tid.

- Vi tror det är möjligt att tjäna pengar på mobilt internet, och att trådlösa tjänster har stor potential. Men vi kan inte avslöja något om våra framtida planer, säger Andre Ribeiro, informationschef hos spanska Private.

Alan Reiter är en frilansande konsult inom mobila tjänster. Han tror marknaden kommer utvecklas i mycket snabb takt, och råder telekomföretag till att vidta åtgärder, eftersom myndigheterna inte reagerar.

- Företagen borde vara förutseende och ta fram strategier och program för att emlininera problemet. Det värsta branschen kan göra är att stå passiva, säger han.

Faktum är att en del porrföretag redan kommit så långt i sina satsningar att de planerar att presentera sin tjänster på den mobila underhållningsmässan i Cannes i maj.