Annons

Moxi

Priset satt för den böjbara mobilen

Ett nystartat kinesiskt bolag kan bli först ut med en böjbar armbandstelefon.

Publicerad Uppdaterad

Böjbara telefoner är än så länge en dröm, men likväl en dröm som det ryktats om att den ska bli verklighet “nästa år” i åtminstone tio års tid nu. Samsung brukar pekas ut som de som kommit längst, men det vill ett nytt kinesiskt företag, Moxi, ändra på.

De är nämligen säkra på att de kommer att lansera ett armband som ska kunna vecklas ut till en fullt fungerande mobiltelefon redan i år. Det finstilta säger förvisso att det rör sig om en variant med svartvit skärm i år och att färgvarianten kommer 2018, men i alla fall (likt bilden här ovan). En fungerande prototyp visades dessutom upp på en mässa för någon månad sedan.

Att bära telefonen som armband för att sedan kunna veckla ut den till en vanlig platt historia är tillsammans med “vik ut telefonen och få en surfplatta” de två allra vanligaste koncepten för böjbara enheter. Moxi hävdar att deras teknik är möjlig tack vare en speciallösning med materialet grafen som de kallar Flexible IFT technology. Av uppenbara skäl går de däremot inte in på allt för nära detaljer kring lösningen ännu.

Tyvärr kommer telefonen bara att säljas i Kina enligt företaget och den kommer även att vara begränsad till 100 000 exemplar. Prislappen för något som ändå är så pass unikt än så länge blir däremot inte allt för farlig. 765 dollar, eller ungefär 6300 kronor direktöversatt, har de tänkt sig att den ska kosta. Nu hoppas vi bara att de faktiskt kommer ut med en produkt också så att vi äntligen kan sluta stirra in i framtiden efter den här typen av teknik.