Annons

Google jobbar på lösning

Problem att installera säkerhets-uppdatering på Pixel

Flera Pixel-användare kan inte installera den senaste säkerhetsuppdateringen för Android.

Häromdagen släppte Google en färsk säkerhetsuppdatering för Android. Men nu kommer uppgifter från flera användare om att uppdateringen inte går att installera på vissa Pixel-enheter.

Publicerad Uppdaterad

Flera Pixel-ägare har slagit larm om att den månatliga säkerhetsuppdatering för juli som Google nu rullat ut till Android-användare inte går att installera. Det ska vara den mindre 5-tumsversionen av Googles Pixel-telefoner som drabbats. Det hela manifesterar sig i att installationen misslyckas efter att man laddat hem hela den 61,1 MB stora uppdateringen och tryckt ”installera”. Inga fall där Pixel XL-enheter eller Nexus-enheter har drabbats av samma problem har rapporterats. 

Oklar anledning

Uppgifter och vittnesmål om problemen förekommer på flera forum, inte minst Googles egna produktforum. Google skriver i sitt eget produktforum att man är medvetna om problemet och att man för närvarande undersöker vad det hela kan bero på. I nuläget finns ingen som helst indikation på vad som skulle kunna förorsaka det hela, och utöver att det berör 5-tumsversionen av Pixel tycks inga gemensamma nämnare i övrigt stå att finna. 

Källa