Nytt chipset

Qualcomm lovar tredubbla batteritiden för trådlösa öronsnäckor

Qualcomm har presenterat ett nytt chipset för helt trådlösa öronsnäckor, som lovar både betydligt bättre batteritid och bättre signalstyrka.

Publicerad Uppdaterad

Helt trådlösa headset, där du bara trycker in en plugg i vaje öra, är otroligt smidiga, men inte utan begränsningar. En av dem är batteritiden, som delvis kompenseras av att man har ett etui med extrabatteri till. En annan är att man har två  separata headset som måste vara i perfekt synk, trots att det sitter ett effektivt isolerande huvud mellan dem. det gör att öronsnäckorna oftare drabbas av klipp i ljudet eller fördröjningar än vanliga bluetooth-headset.

Qualcomms nya chipset QCC5100 lovar förbättringar på bägge områdena. Jämfört med föregångaren, som sitter i bland annat Jabra Sport Elite, ska chipsetet kunna ge tredubbla batteritiden, och det har dessutom bättre signalstyrka. Utöver det har processorn i chipsetet dubbla beräkningskraften jämfört med föregångaren, vilket kan användas till saker som aktiv brusreducering och smarta assitenter. Med tanke på att redan tidigare nämnda Jabra Sport Elite har pulsmätning, stegräknare och röstcoachning vid träning ska det bli intressant att se vilka funktioner den utökade processorkraften kommer att användas till.

Eftersom chipsetet precis presenterats finns det ännu inte i några utannonserade produkter. Qualcomm anger ingen tid för när vi kan se färdiga produkter, bara att man för samtal med flera större headsetttillverkare.