Läcka

Är det här HTC 11?

En läcka kan visa en del nytt kring nästa HTC-flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Beroende på när du frågar HTC verkar de vela lite mellan att släppa färre telefoner i år och att släppa fler. Oavsett vad lär vi i alla fall se en uppföljare till förra årets flaggskepp HTC 10, rimligen döpt till HTC 11.

Nu har det dykt upp en skärmdump som påstås visa telefonens “om-skärm” med en del specifikationer. Huruvida den stämmer och vad telefonen kan tänkas erbjuda i övrigt är som synes lite oklart, men det är inte helt otroliga siffror vi pratar om.

Snapdragon 835 utgör grunden, vilket får oss att gissa på en senare lasering då det chippet blir försenat. Till chippet återfinns 6 gigabyte arbetsminne, 128 gigabyte lagringsminne och en skärm med upplösningen 2560x1556 pixel. I åtminstone det här utförandet är det Android 7.1.2 som körs på enheten.

Inte helt otroliga specifikationer alltså, samtidigt som både lagring och arbetsminne inte tillhör den främsta lyx som vissa lurar i år ryktas ha. Samtidigt brukar fokus från HTC:s sida ligga rätt mycket på mer fysiska aspekter av telefonen, så det är fullt möjligt att läckan stämmer.