Annons

Norton Core

Router för ett säkrare smarta hemmet

Med hjälp av en snabb, säker och appstyrd wlan-router så vill Norton säkra ditt smarta hem.

Publicerad Uppdaterad

Med utgångspunkt bland annat i rapporter om hackade hemkameror och annat vill bolaget alltså erbjuda en ny form av router. Vi har tittat närmare på den och appen som styr den. Med Nortons bakgrund inom säkerhet är så klart det en central funktion i routern. Genom att scanna alla datapaket och vägleda till bättre nätverkssäkerhet i appen ska du få ett säkrare smart hem och slippa hackerattacken, virus och annat oönskat. I appen ser du nätverkets säkerhetspoäng och kan välja åtgärder för att förbättra den.

Hantera trafiken via app
Utöver rena säkerhetsfunktioner kan du även prioritera och begränsa trafik baserat på person eller enhet. Som förälder kan du till exempel spärra internet på barnens enheter när det är dags för dem att sova och de kan dela ut gästtillgång till nätet tillfälligt när du får besök.

Snabb
Utöver säkerhet och kontrollen som routern ska ge vill Norton även prata om att den är väldigt snabb. Den använder dual band på både 2,4 och 5 Ghz och vill du prioritera några enheter så de alltid får maximal bandbredd, till exempel 4K-teven med Netflix så kan du göra det.

Norton Core börjar säljas i USA i sommar och kommer då att kosta 280 dollar även om det nu finns ett erbjudande där den kostar 200 dollar. Till Sverige utlovas den innan året är slut men något svenskt pris kunde Nortons representanter på mässan inte uppge. I priset på routern så ingår ett års abonnemang och efter det första året så kostar abonnemanget 10 dollar i månaden om man binder sig ett år.