Ny "mini-padda" på gång?

Rykte: 5-tums Ipad - med Retinaskärm

Senaste ryktena i teknikvärlden säger att Apple arbetar med att ta fram en 5-tumsversion av sin populära Ipad. Enligt källor till en japansk macblogg kan "mini-paddan" komma att släppas under nästa år.

Publicerad Uppdaterad

Hemlighetsfulla Apple arbetar just nu med att ta fram en mindre version av succéplattan Ipad, det uppger den japanska macbloggen Macotakara.

Den nya plattan ska  vara utrustad med en Retinaskärm på 5 tum, som enligt ryktena ska ha en upplösning på antingen 1600 x 960 eller 1280 x 960 pixlar.

Enligt Macotakara ska källan till uppgifterna vara kinesiska leverantörer, som fått i uppdrag att tillverka 5-tums LCD-skärmar.

Anledningen till att Apple vill lansera en mindre modell av Ipad kan vara att man känner sig hotade av Samsung Galaxy Note och LG Operation VU, spekulerar sajten Phonearena.

Hur sannolikt det är att Apple arbetar med just en 5-tumsplatta eller att den släpps nästa år ska vi låta vara osagt, men Mobil kan konstatera att det förekommit rykten tidigare om att Apple arbetar med en mindre Ipad.