Efter succén med Kindle Fire

Rykte: Amazon gör egen smartphone

Butiksjätten Amazon ryktas ha en smartphone på gång i samma stil som den framgångsrika surfplattan Kindle Fire.

Publicerad:

6 jul 2012 - 11:54

Uppdaterad:

6 jul 2012 - 11:54

Amazon gör en hel del nu för tiden, men mest kända är det ändå för sin enorma internetbutik med allt från böcker och filmer till allehanda konstiga prylar. Åtminstone i USA är de även minst lika stora på den digitala sidan av försäljningen, vilket har gjort att deras surfplatta Kindle Fire kunde knytas tätt samman med deras egna butiker.

Kindle Fire blev som bekant en försäljningssuccé förra året, mycket beroende på sitt låga pris på 200 dollar. Mycket talar för att de inom kort kommer att släppa en uppföljare till Fire, som i så fall skulle bli en högst aktuell konkurrent till Google nyligen utannonserade Nexus 7.

Nu har det även börjat ryktas om att de tänker ge sig in på telefonmarknaden med ungefär samma strategi som med Kindle Fire. Det betyder en hyfsat billig lur med oväntat kraftig hårdvara för prislappen och en nära relation med Amazons digitala butiker. Precis som Kindle Fire väntas den även köra Android, men då det fortfarande är ett rykte finns ingen info om vilken version av operativsystemet det rör sig om.

Ryktena pratar om att Foxconn står för själva byggandet av mobilen och gissningsvis kommer den att lanseras framåt hösten i samma veva som uppföljaren till Kindle Fire dyker upp. 

Det som kanske skulle tala emot ryktena är att just mobilmarknaden i USA är väldigt hårt knuten till operatörer och abonnemang, till skillnad från vad många surfplattor är. Lyckas Amazon få till avtal med de stora operatörerna kan det dock gå vägen. 

Samtidigt ska vi svenska nog inte hoppas för mycket på att luren kommer hit, eftersom Kindle Fire inte släppts officiellt här och Amazons digitala affärer lyser med sin frånvaro i vårt land. 

 

Aktuellt just nu

  • President-wifi

   President Obama är inte helt nöjd med Vita Husets wifi-uppkoppling.

   10 feb 2016 - 06:00
  • ”Shot on Iphone 6”

   Fotografering verkar inte vara Apple-chefen Tim Cooks starkaste sida. En rejält suddig Iphone-bild från Superbowl blev startskottet för en hånkampanj på nätet. Nu har vdn raderat det misslyckade fotot.

   10 feb 2016 - 05:30
  • Stabil brukstelefon

   Med Mate 8 bygger Huawei vidare på en redan stabil grund och batteritiden är väldigt efterlängtad.

   9 feb 2016 - 14:32

  Hetaste apparna

  • Multifunktionell

   En patentansökan kan avslöja nästa generations pennor till Samsung Note-serien. Om patentet blir verklighet så kommer pennan även kunna användas som ett ställ.

   9 feb 2016 - 06:00
  • Både till Android och Ios

   Efter lång väntan - nu planerar Facebook-ägda Instagram att rulla ut en ny funktion som ska göra det lättare att använda flera konton till bildtjänsten.

   8 feb 2016 - 23:09
  • ”Error 53”

   Tusentals Iphone-ägare uppger att deras telefoner helt plötsligt slutat fungera efter att de uppdaterats. Orsaken: Senaste Ios spärrar enheter vars hemknappar lagats av icke auktoriserade Apple-tekniker.

   8 feb 2016 - 18:00

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet