Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Efter succén med Kindle Fire

Rykte: Amazon gör egen smartphone

Butiksjätten Amazon ryktas ha en smartphone på gång i samma stil som den framgångsrika surfplattan Kindle Fire.

Publicerad:

6 jul 2012 - 11:54

Uppdaterad:

6 jul 2012 - 11:54

Amazon gör en hel del nu för tiden, men mest kända är det ändå för sin enorma internetbutik med allt från böcker och filmer till allehanda konstiga prylar. Åtminstone i USA är de även minst lika stora på den digitala sidan av försäljningen, vilket har gjort att deras surfplatta Kindle Fire kunde knytas tätt samman med deras egna butiker.

Kindle Fire blev som bekant en försäljningssuccé förra året, mycket beroende på sitt låga pris på 200 dollar. Mycket talar för att de inom kort kommer att släppa en uppföljare till Fire, som i så fall skulle bli en högst aktuell konkurrent till Google nyligen utannonserade Nexus 7.

Nu har det även börjat ryktas om att de tänker ge sig in på telefonmarknaden med ungefär samma strategi som med Kindle Fire. Det betyder en hyfsat billig lur med oväntat kraftig hårdvara för prislappen och en nära relation med Amazons digitala butiker. Precis som Kindle Fire väntas den även köra Android, men då det fortfarande är ett rykte finns ingen info om vilken version av operativsystemet det rör sig om.

Ryktena pratar om att Foxconn står för själva byggandet av mobilen och gissningsvis kommer den att lanseras framåt hösten i samma veva som uppföljaren till Kindle Fire dyker upp. 

Det som kanske skulle tala emot ryktena är att just mobilmarknaden i USA är väldigt hårt knuten till operatörer och abonnemang, till skillnad från vad många surfplattor är. Lyckas Amazon få till avtal med de stora operatörerna kan det dock gå vägen. 

Samtidigt ska vi svenska nog inte hoppas för mycket på att luren kommer hit, eftersom Kindle Fire inte släppts officiellt här och Amazons digitala affärer lyser med sin frånvaro i vårt land. 

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Hetaste tillbehöret

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!