Analytiker tittar i spåkulan

Rykte: ”Apple skippar hemknapp till Iphone 7”

Nya Iphone 6 S, fortfarande med hemknapp. Men till nästa modell kan Apple ha tagit bort den, hävdar analytiker.

Iphone 6S och 6S Plus har precis släppts. Här är tre heta förhandstips från en välkänd analytiker om vad som kan bli nyheterna i Apples nästa toppmodell.

Publicerad Uppdaterad

Apples nya telefoner har knappt hunnit landa hos återförsäljarna innan analytiker världen över börjat spekulera kring vad ”Iphone 7” kan bjuda på.

Enligt Gene Munster, analytiker hos Piper Jaffray, kommer Apple satsa stort på att göra om designen till nästa telefon.

En tänkbar möjlighet - menar Munster - är att Cupertinoföretaget väljer att ta bort hemknappen från telefonens framsida. Detta för att kunna använda den extra ytan till att göra skärmen större eller telefonen mindre, fast med bibehållen skärmstorlek.

Den funktionalitet som dagens hemknapp besitter skulle kunna ersättas med vidareutvecklad 3D Touch-teknik, ryktas det.

Andra förhandstips från Gene Munster är att nästkommande Iphone ska ha en skärm av stryktåligt safirglas, samt att Apples huvudfokus under utvecklingsarbetet med nästa generations systemprocessor - förmodligen med namnet A10 - kommer vara förbättrad batteritid.

Munster, som har goda kontakter med källor nära Apple, har haft rätt tidigare när det gäller spådomar om kommande Iphone-nyheter. Men det tanke på att den förmodade lanseringen ligger nästan ett år bort ska man se på dessa uppgifter med ett mått av sund skepsis.

Källa