Läs testet

Smarta hemmet

Uppdatering på gång?

Rykte: ICS till LG Optimus LTE

LG har tidigare utlovat att deras nya toppmodell Optimus LTE - vars fullständiga modellnamn lyder LG Optimus True HD LTE - ska uppdateras till Android 4.0, även kallat Ice Cream Sandwich (ICS). Nu verkar det som att uppdateringen väntas komma i början av juni.

Publicerad:

30 maj 2012 - 11:54

Uppdaterad:

30 maj 2012 - 11:54

LG Optimus True HD LTE släpptes i mitten av maj, och är förutom Samsung Galaxy S2 LTE den enda LTE-modellen på svenska marknaden.

Telefonen levereras med Android 2,3 - även känt som Gingerbread - installerat. Men nu ser det alltså ut som att som LTE-modellen är på väg att uppdateras till Googles senaste version av Android. 

Enligt sajten Engadget Mobile säger LG i Sydkorea att man kommer att börja rulla ut ICS-uppdateringen från och med den fjärde juni. 

Uppdateringen ska förutom Optimus LTE även gälla modellerna Optimus LTE Tag, som är NFC-varianten av Optimus LTE, och Optimus Vu, som Mobil fick chans att känna på under Mobile World Congress i februari.

Dessa tre modeller kommer även få den nya versionen (UI 3.0) av LG:s användargränssnitt LG UI, som man lagt på toppen av Android.

Den nya versionen av LG UI bjuder bland annat på en funktion som gör det möjligt att använda egna bilder som ikoner/genvägar, och en omarbetat låsskärm med genvägar direkt till appar som du valt själv, skriver Engadet.

I nuläget är det dock osäkert  om denna utrullning även gäller svenska kunder. Mobil.se har sökt LG för en kommentar, och uppdaterar texten så fort vi varit i kontakt med dem.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • 13 miljarder euro

  Irland och Apple kommer att överklaga Europakommissionens beslut om att mobiltillverkaren måste återbetala, vad som av kommissionen anses vara, uteblivna skattepengar.

  30 aug 2016 - 18:48
 • Hustomtens äventyr

  Midvinter är ett rätt kort och enkelt peka och klicka-spel, men fokus på svensk folktro ger det charm.

  30 aug 2016 - 11:19
 • Huawei

  Huawei kommer inte att lansera nya Mate-mobiler i samband med IFA. Istället pekar ryktena på en ny mobilserie som går under namnet Nova.

  30 aug 2016 - 08:36

Mest kommenterat

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!