Uppdatering på gång?

Rykte: ICS till LG Optimus LTE

LG har tidigare utlovat att deras nya toppmodell Optimus LTE - vars fullständiga modellnamn lyder LG Optimus True HD LTE - ska uppdateras till Android 4.0, även kallat Ice Cream Sandwich (ICS). Nu verkar det som att uppdateringen väntas komma i början av juni.

Publicerad:

30 maj 2012 - 11:54

Uppdaterad:

30 maj 2012 - 11:54

LG Optimus True HD LTE släpptes i mitten av maj, och är förutom Samsung Galaxy S2 LTE den enda LTE-modellen på svenska marknaden.

Telefonen levereras med Android 2,3 - även känt som Gingerbread - installerat. Men nu ser det alltså ut som att som LTE-modellen är på väg att uppdateras till Googles senaste version av Android. 

Enligt sajten Engadget Mobile säger LG i Sydkorea att man kommer att börja rulla ut ICS-uppdateringen från och med den fjärde juni. 

Uppdateringen ska förutom Optimus LTE även gälla modellerna Optimus LTE Tag, som är NFC-varianten av Optimus LTE, och Optimus Vu, som Mobil fick chans att känna på under Mobile World Congress i februari.

Dessa tre modeller kommer även få den nya versionen (UI 3.0) av LG:s användargränssnitt LG UI, som man lagt på toppen av Android.

Den nya versionen av LG UI bjuder bland annat på en funktion som gör det möjligt att använda egna bilder som ikoner/genvägar, och en omarbetat låsskärm med genvägar direkt till appar som du valt själv, skriver Engadet.

I nuläget är det dock osäkert  om denna utrullning även gäller svenska kunder. Mobil.se har sökt LG för en kommentar, och uppdaterar texten så fort vi varit i kontakt med dem.

 

Aktuellt just nu

  Missa inte

  Hetaste apparna

  • Rättsfall

   En spricka i en Apple Watch Sport-skärm ska täckas av garantin, det enligt ett nytt domslutbeslut. Som en konsekvens väljer Apple nu att backa från påståendet att klockan är stöttålig.

   4 feb 2016 - 10:00
  • Ger bättre bilder från Iphone

   Många av oss använder mobilen som främsta kamera, men Dxo försöker kombinera mobilens fördelar med kompaktkamerans bättre bildkvalitet.

   4 feb 2016 - 09:13
  • Lanseringsdatum

   En lockbild på LG:s blogg och Twitter-konto bekräftar att företagets kommande flaggskeppsmobil LG G5 kommer att lanseras den 21 februari.

   4 feb 2016 - 09:00

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet