Trots allt

Rykte: Ipad Air 3 på väg

Trots två nya Ipad redan lanserade verkar det som att mellanmodellen kan uppdateras den med inom kort.

Publicerad Uppdaterad

Ipad Pro hör till Apples stora släpp när det gäller surfplattor i år, medan en uppdaterad Ipad Mini nämndes i förbifarten. För de som hoppats på en uppdaterad ”vanlig” Ipad blev förra veckans lansering en besvikelse, men det ser ut att finnas hopp.

Enligt Cult of mac är plattan på gång trots allt och ska enligt dem komma sent i år eller eventuellt tidigt nästa år. När det gäller specifikationer går uppgifterna däremot isär lite. Antingen pratas det om något som på det stora hela är i klass med Ipad Pro, med A9x-chip, fyra gigabyte arbetsminne och högre upplösning. Samtidigt pratas det om en mindre uppdatering i stil med den nya hårdvara som Ipad Mini 4 fick, i det här fallet med samma två gigabyte arbetsminne som förra året och ett A9-chip istället för A9x.

Bristen på fokus på standard-Ipaden känns i alla fall som en följd av den försämrade försäljning och brist på innovation som hela segmentet för surfplattor lider av och givetvis det faktum att de plattor som redan finns fortfarande fungerar tillfredsställande och inte nödvändigtvis behöver uppgraderas.