Annons

Iwatch får böjd skärm?

Rykte: LG gör skärmarna till Apples smarta klocka

Konceptbild som föreställer Iwatch, Apples konkurrent till smarta klockor som Galaxy Gear.

LG ska leverera skärmpanelerna till Iwatch, Apples smarta klocka. Massproduktionen av skärmarna kan komma att börja redan i sommar, uppger sydkoreansk media.

Publicerad Uppdaterad

LG Display och Apple har haft ett samarbete sedan länge när det gäller tillverkningen av skärmar till bland annat Iphone och Imac-datorer.

Nu kommer det uppgifter om att detta samarbete har utökats till att gälla skärmar till Iwatch, Apples förväntade smarta klocka.

Den nya skärmenpanel sägs mäta 1,52 tum, och ska vara tillverkad med plastic oled-teknologi (p-oled) - vilken sedan tidigare använts till LG:s böjda smartmobil G Flex. Det här kan tolkas som att även Iwatch ska få en böjd skärm, skriver Intomobile.

Källa: Massproduktionen börjar i sommar

Enligt källor som sydkoreanska sajten Ddaily varit i kontakt med planerar LG att börja massproducera skärmpaneler till Iwatch redan i sommar. Den initiala produktionsperoiden ska sträcka sig från juli till september i år, och omfatta en volym på skärmar till 2 miljoner enheter.

Om ryktet om när LG ska börja tillverka skärmarna stämmer, kan det betyda att Apple planerar att släppa sin smarta klocka under årets sista kvartal.

Mobil.se har tidigare skrivit om obekräftade uppgifter som hävdar att Apples ska lansera Iwatch tillsammans med nästa Iphone i oktober 2014.

Källa