Annons

Nokiaflaggskepp

Rykte: Nokia 8 ska få selfiekamera på 13 megapixel

Det är talas om att Nokia 8, flaggskeppet från Nokias mobilverksamhet ska lanseras den 16:e augusti. Men redan nu har mycket specifikationer läckt ut om man får tro de rykten och läckor som sprids.

Publicerad Uppdaterad

HMD Global som har rätten att använda Nokia-varumärket för sina telefoner har tidigare gått ut med att man har inlett ett samarbete med Zeiss kring mobilkameror och Nokia 8 som ska vara bolagets flaggskepp tros bli den första att även ha kameror med teknik från Carl Zeiss. Enligt de senaste uppgifterna som kommer från kinesiska sajten Vtech berättas det att telefonen ska få en selfiekamera på 13 megapixel samt dubbla bakre kameror där den ena tar bilder i färg och den andra i svartvitt. 

Sedan tidigare har bilder avslöjat inte bara att enheten ska vara utrustad med Qualcomms värstingchipp Snapdragon 835, 4 GB arbetsminne och en skärm på 5,3 tum med upplösningen 1440 x 2560 pixel.

HMD Global har skickat ut officiella inbjudningar till ett event i London 19.30 den 16 augusti och det är då vi räknar med att Nokia 8 officiellt kommer lanseras.

Källa