Gör om, gör rätt

Rykte om förbättrad ansikts- och iris-scanner på Galaxy S9

Samsung må ha varit tidiga när det gäller teknologi som iris- och ansiktsskanning. Men framför allt ansiktsskanningen har i ärlighetens namn fungerat lite sådär. Med det kommande flaggskeppet Galaxy S9 ska det bli ändring på den saken. Det gör åtminstone färska rykten från källor till koreanska ET News nu gällande.

Publicerad Uppdaterad

Ansiktsscanningen på både Galaxy Note 8 och Galaxy S8 samt S8 Plus har fått utstå en del hån. Inte minst efter att det visat sig att man kan lura systemen genom att helt enkelt använda ett foto på den som skulle autentiseras. I höst släppte dessutom Apple sin Iphone X med en förvånansvärt bra 3D-ansiktsskanning, något som gjort Apples Face ID till en gångbar och ändå hyfsat säker inloggnings- och autentiseringsmetod även om även den kan bli lurad. Inte undra på om Samsung vill hinna ikapp. Och om man får tro rykten från källor till ET News så ska Samsung ha både ny ansiktsskanning och en förbättrad iris-skanner på gång till sin kommande telefonmodell Galaxy S9. 

Mjukvaruförbättringar

Enligt uppgifterna ska det framför allt vara på mjukvarusidan som man förbättrat systemen. Kameran och iris-scannern på Galaxy S9 ska däremot bara få lättare uppgraderingar. Om det nu handlar om enbart mjuvaruförbättringar så kan man förstås fråga sig huruvida det räcker för att ens komma i närheten av Apples Truedepth-teknologi. Men möjligen kan det åtminstone rendera en något bättre användarupplevelse. Galaxy S9 förväntas släppas något tidigare under den kommande våren än vad Samsung normalt släpper nya flaggskeppsenheter. I slutet av februari, alternativt i början av mars, ska det enligt obekräftade uppgifter vara dags. Det tycks alltså bli i samband med den stora mobilmässan MWC i Barcelona som öppnar den 28 februari med officiella lanseringar traditionellt dagen innan.

Källa