Annons

Oneplus Two

Rykte: Oneplus Two billigare än första

Information som sägs komma inifrån menar att Oneplus nästa telefon kommer att kosta mindre än förra årets braksuccé.

Publicerad Uppdaterad

Många nickade instämmande när Oneplus One släpptes förra året. Till en bråkdel av priset och med samma prestanda som mobiljättarna lyckades ett sex månader gammalt företag visa att det fanns utrymme för billiga och välpresterande telefoner.

Rykten menar att den ska släppas i juli och nu menar Mydrivers att de fått information om att telefonen endast ska kosta 1999 yuan, vilket skulle vara 322 dollar. När Oneplus One släpptes i Kina kostade den 2199 Yuan. Baserat på det priset spreds rykten förra året som menade att telefonen skulle kosta 353 dollar men när den släpptes kostade den endast 299 dollar. Nu menar amerikanska sidor att telefonen bör kosta lite mer än den gjorde förra året. Något som inte nödvändigtvis är sant om företaget behåller samma attityd till prissättning som tidigare.

Tidigare i år rapporterade vi om hur Oneplus sålde den första telefonen till ett vrakpris för att marknadsföra sig själva. Något som gör det tveksamt att företaget återigen skulle ge sig in på lågprismarknaden. Dessutom sågs VD:n för Oneplus, Pete Lau, diskutera med användare på de sociala medierna Weibo och Twitter om vad de tyckte skulle vara ett rimligt pris för Oneplus Two, vilket strör extra salt över ryktena.

Om telefonen skulle komma att lanseras officiellt i Sverige skulle det inte nödvändigtvis innebära en prissänkning. Inflationen har gjort att medan priset på förra årets modell skulle ha konverterats till 2330 kronor så skulle Oneplus Two kosta 2636 kronor. Telefonen sägs lanseras i juli.