Annons

Stöttålig och vattentät

Rykte: Samsung Galaxy S5 Active kommer hit

Samsung Galaxy S5 Active lanserades exklusivt för en amerikansk operatör, men om ryktet stämmer kan det snart bli ändring på det.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Sammobile som med hänvisning till icke namngivna källor säger att Samsung Galaxy S5 Active ska komma till Europa inom en snar framtid. Priset ska då ligga på 629 euro, eller drygt 6000 kronor.

Samsung Galaxy S5 Avtive har samma skärm, processor och pulsmätare som vanliga S5. Liksom Samsung Galaxy S5 är den damm- och vattentät enligt IP-klass 67, men till skillnad från vanliga S5 är den även stöt- och värmetålig enligt amerikanska militärens standard Mil-STD 810G.

Samsung Galaxy S5 Active saknar den vanliga S5:ans fingeravtrycksläsare i hemknappen, men har i gengäld en särskild knapp som leder till Activity Zone, där funktioner som kompass, barometer, ficklampa och stoppur finns. Knappen kan även användas som kameraknapp.

Även om Samsung Galaxy S5 Active kommer till Europa är det inte säkert att den kommer till Sverige. Vi hoppas ändå få se telefonen här inom kort.

Källa